5 הדרכים לייצר הזדמנויות עסקיות בכנס – הפעם כאורחת!

5 הדרכים לייצר הזדמנויות עסקיות בכנס – הפעם כאורחת!

מי מכן השתתפה או ביקרה לאחרונה בכנס מקצועי בתחום שלכם? התשובה לזה די ברורה מאחר ורובינו משתתפות, לומדות ורוכשות כלים חדשים כדי להתפתח בעסק.

האם ידעתן שבקהל יושבים לקוחות פוטנציאליים שלכם? או קולגות ליצירת שיתוף פעולה שיוביל אתכן לצעד הבא בעסק ?
להלן כמה כלים חשובים שכדאי להתייחס אליהם ולהיערך בהתאם, לפני ביקור באירוע עסקי:

  1. קהל היעד שמגיע לכנס

למי מיועד האירוע, מי קהל היעד שישב לצידכן באולם? חשוב מאוד להבין זאת וכך להתאים את הפנייה שלכן, את השיח את צורת ההגשה ואפילו את החומר השיווקי שלכן.
כיום נהוג ליצור קבוצה בפייסבוק למשתתפי האירוע, על מנת ליצור היכרות ומעורבות, זה המקום שלכן לקרוא, ללמוד ולהגיב לחברים אחרים, ממקום אותנטי ואמיתי.
זו הזדמנות נפלאה להכיר לעומק וגם להתאים את הפנייה שלכן בדיוק לקהל היעד באירוע. הגדילו לעשות ורשמו לפניכן כמה שמות שממש חשוב לכן לפגוש ולהכיר.
נאמר אני משתתפת בכנס של ארגונים גדולים והחומר השיווקי הרגיל שלי פונה לנשים בלשון נקבה- חשוב שאייצר חומר מקצועי המותאם לקהל שאני באמת אפגוש בכנס.

  1. הגדרת מטרה

כדאי לשאול את עצמנו לשם מה אני משתתפת בכנס? את מי אני אפגוש שם ומה המטרה אותה חשוב לי להשיג.
אולי אני לקראת סדנה חדשה ומחפשת להוסיף בה עניין חדש ואקבל שם השראה.
אולי אני מחפשת קולגה בתחום משלים לשלי לשת”פ מעניין יחד.
או משתתפי הפאנל חשובים עבורי ויש לי הצעה אטרקטיבית אליהם.
חשוב להבין שהאופציות הן רבות וברגע שאני מדייק עבורי מה המטרה שלי, אני יודעת איפה עלי לחפש ולמה להיות יותר קשובה.

  1. תגים רבותי תגים – פרסונליזציה

התג שאנו מקבלים בכניסה הינו משמעותי וחשוב משתי זוויות שונות.
א. כאשר אני נרשמת לאירוע, איך אני מגדירה את התפקיד שלי/ את העיסוק והעסק שלי. אלו אותם 5 מילים שכולם יראו עלי במשך כל היום? – גם כאן חשוב להתייחס להגדרת התפקיד בהתאמה לקהל המסתובב באולם.
ב. התגים יוצרים לי סדר ומיון ראשוני. יש שם מידע חשוב מאוד עבורי. עם מי אני רוצה ליצור קשר, מי בעלת תפקיד כזה שסימנתי לי במטרות לפגוש ולהכיר. מעבר לזה  תגי השם מאפשרים לי לפנות לכל אחד בשמו הפרטי, ולייצר שיח ראשוני אישי והכרחי.

  1. הזדמנויות על הבמה

מישהו מהמשתתפים על הבמה השאיר עליכן רושם, יצר עניין וחידש לכם? אחד המרצים, משתתף בפאנל, או אפילו לקוח מרוצה שממליץ – מה עושים?
את ניגשת אליו בהפסקה, אפילו מיד שהוא יורד מהבמה. מציגה את עצמך, אומרת כמה משפטים בקצרה ושתשמחי לדבר איתו על שיתוף פעולה פורה לשני הצדדים. לתת לו כרטיס ביקור ולבקש ממנו את שלו. למחרת ליצור איתו קשר ולהזכיר לו שנפגשתם ומה אתן חושבות – כמובן להיערך לשיחה בצורה מקצועית ועניינת כאשר אתן מדגישות את התועלת שלו משיתוף הפעולה שלכם יחד.

  1. תקשורת גבירותיי

כשאתן מבקרות בכנס, חשוב לצאת מאזור הנוחות. סמול טוק ומינגלינג הן לא מילים גסות. לא להתבייש, לפנות, לדבר, להציג, לשאול. אפשר להתחיל במשפטים כלליים כמו: איזו אלופה היא, נושא מעניין וחשוב כ”כ….
בואו נספור כמה הזדמנויות יש לכם לייצר מגע ראשוני בקלות: בתור להרשמה בכניסה, בפינת הקפה, באולם במושבים מצדדי, בהפסקה/ בזמן הכיבוד ואפילו בתור לשירותים- לא תאמינו כמה שת”פים מגניבים יצאו משם…. באמת.
 

לסיכום שווה להגיע ולהשתתף בכנסים עסקיים. כל מפגש הינו הזדמנות, ככל שתגדירו לכן בצורה מדויקת מה המטרה שלכן בהתאם לקהל היעד הדבר יהיה ברור ונגיש. תוכלו לצאת מכנס עם הדבר הגדול הבא שלכן. זכרו, תהיו פתוחות להכיר, ללמוד, לקבל השראה וליהנות.


 
הי!
אני כתבתי עבורך את המאמר הזה….נעים להכיר!
רביד חכמון, בעלת חברה להפקת אירועים וכנסים עסקיים. “רביד חכמון הפקות” מתמחה בהפקת אירועים עסקיים בהתאמה אישית ללקוח, בהתאם לצרכים, המקום והתקציב שלרשותך. מבחינתנו, יחס אישי והבנה של ערכי הארגון והלך הרוח של החברה, הינו הכרחי ליצירת אירוע משובח, המותאם במיוחד עבורך ולקהל היעד שלך.
האירוע שלך צריך להשאיר חותם ולהיות בעל ערך מוסף, אנו עושים זאת בעזרת חשיבה אחרת המותאמת אישית וביצוע בסטנדרט גבוה ללא פשרות.

facebook_icon
לעמוד הפייסבוק
website_icon
לאתר של רביד

כתיבת תגובה

כתבות נוספות באותו נושא

דילוג לתוכן